Hoofdslider-C3-nieuw-vervolg vervolg-paginaslider2 Hoofdslider-C3-nieuw-achter-vervolg

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

23 05 2018 1

Wie denkt dat een SUV voor Peugeot iets van deze tijd is, moet deze klassieke gigant maar eens goed bekijken: een originele Peugeot 505 Break 4x4 Dangel zoals die vanaf 1986 is gebouwd. Alleen had toen nog niemand van de term SUV gehoord.

23 05 2018 2

Oké, een stationwagon is nog geen SUV. Maar wat als hij is omgebouwd tot terreinwagen? Die waren er in de jaren tachtig genoeg, vooral van Japanse origine. Peugeot deed niet mee met die mode; het nam liever een eigen versie van de Mercedes G-klasse in productie als het model P4 dat door het leger werd gebruikt. Juist omdat Peugeot verstek liet gaan op 4x4-gebied, zag ondernemer Henry Dangel zijn kans schoon om dat gat in het modelgamma op te vullen. Hij ontwikkelde in 1980 een 4x4-versie van de 504 Break, die in 1986 werd opgevolgd door de auto in dit verhaal, de 505 Break 4x4 Dangel.

23 05 2018 3

Afrika
Het bijzondere van dit exemplaar is dat hij in een nagenoeg ongeschonden staat verkeert. En ook dat hij zich niet in Afrika bevindt, het continent waar grote Peugeots extreem gewild zijn, maar bij een veilinghuis in Italië. De achtergrond van deze 505 is wel Afrikaans, net zoals die van zijn pakweg 500 soortgenoten die daarnaartoe zijn geëxporteerd. De meeste 505’s zijn aan het einde van hun werkzame leven gesloopt voor de onderdelen, maar een handvol wist te ‘ontkomen’ naar Europa, waar ze nu door liefhebbers worden gekoesterd.

23 05 2018 4

Zeldzaam
Deze 505 Dangel is ooit besteld door de Franse ambassade in Tripoli, de hoofdstad van Libië. Daar werd hij ingezet ten behoeve van de archeologische vindplaats Leptis Magna. De 505 is er mogelijk een lange periode in gebruik geweest, want hij werd pas in 2014 van zijn Libische kenteken ontdaan en geëxporteerd naar Italië. De kopers hadden ontdekt dat het om een zeldzame versie met benzinemotor ging, die bovendien maar 40.000 kilometer op de teller had staan. Reden genoeg om de auto te importeren en te restaureren. Grappig is dat zij onderaan de auto, in het groene gedeelte, de historie van dit exemplaar hebben opgetekend.

23 05 2018 5

Mooie prijs
De 505 Break 4x4 Dangel moet vanwege zijn grote wielen, hoge zitpositie en vierwielaandrijving een belevenis zijn om mee te rijden. De auto is op 23 mei bij het Italiaanse veilinghuis Aste Bolaffi onder de hamer gekomen en heeft toen een bedrag van € 23.500 opgebracht. Een mooie prijs voor deze hoogst zeldzame auto!

Actueel

Partners

bovag-aangesloten-zijbalk   Michelin logo

ANWB rdw

logo liggend hetautoservicenetwerk

 


autobedrijf auto janssen

Weidestraat 8, 6101 HA, Echt
Tel: 0475 - 48 23 36

info@autojanssen.eu

Openingstijden

 

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-facebook      icon twitter

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Persoonlijke service

  • Vakkundig personeel

  • Klant is koning

  • Eerlijke prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt